Sari la conținut

Dezvoltare personală

Eşti destul de mulţumit de modul în care arată viaţa ta, în general. Totuşi, sunt momente în care te întrebi dacă ai putea face ceva pentru a trăi o viaţă mai împlinită.

Poate că ai rezultate bune la locul de muncă, însă îţi doreşti mai multe emoţii pozitive sau relaţii mai apropiate cu ceilalţi. Poate că îţi doreşti să devii expert în domeniul tău. Sau poate că vrei să descoperi cum să trăieşti o viaţă autentică, plină de sens.

Oricare ar fi situaţia, vei găsi soluţii urmând o intervenţie psihologică.

Dezvoltarea personală te poate ajuta în multe moduri: gestionarea emoţiilor negative, cultivarea emoţiilor pozitive, îmbunătăţirea comunicării cu ceilalţi, identificarea şi cultivarea punctelor forte personale, identificarea şi manifestarea valorilor personale, creşterea productivităţii etc.

Există zeci de studii care arată că intervenţiile pentru dezvoltare personală te pot ajuta să îţi creşti starea de bine.

Cum se defăşoară şedinţele

Şedinţele de dezvoltare personală:

  • Vor avea loc la cabinet.
  • Se desfăşoară în regim de confidenţialitate.
  • Durează 50 de minute.
  • Presupun o colaborare permanentă între tine şi terapeut, astfel încât opiniile şi preferinţele tale vor fi luate mereu în considerare.
  • Cuprind o evaluare psihologică, în urma căreia vei primi un raport de evaluare şi o explicaţie privind domeniile personale care pot fi optimizate.
  • Durează de la câteva săptămâni, la câteva luni, în funcţie de ceea ce îţi doreşti să obţii.

Prima dată la consiliere

Dacă e prima dată când vii la o şedinţă de dezvoltare personală, poate ai nevoie să ştii la ce să te aştepţi.

După ce te programezi pentru o şedinţă, vei veni la cabinet pentru prima întâlnire.

Odată ajuns la cabinet, îmi poţi pune întrebări, în cazul în care vrei să ştii mai multe despre mine. Apoi, vei vorbi despre ce te-a adus la şedinţe de dezvoltare personală şi care sunt domeniile pe care ai vrea să le optimizezi. E important să ştii că vei împărtăşi cât te simţi tu confortabil.

Pe parcursul şedinţei, voi rezuma elementele esenţiale şi voi face legături între aspectele care ar putea explica dificultăţile cu care te confrunţi. Mă vei putea corecta în orice moment, în cazul în care afirmaţiile mele nu se potrivesc cu experienţa ta.

Pentru mine este esenţial feedback-ul tău, aşa că voi dori să ştiu care este experienţa ta cu terapia. Îmi poţi spune în orice moment dacă este ceva ce te deranjează sau ceva ce ai vrea să fie diferit.

Spre finalul şedinţei, vom contura împreună câteva direcţii viitoare pentru sesiunile de dezvoltare personală. Nu este nevoie să dai un răspuns imediat privind continuarea colaborării şi poţi să reflectezi cât timp ai nevoie înainte de a lua o decizie.

Iar înainte de a pleca din cabinet, vei primi un contract de prestări servicii şi câteva chestionare pe care să le completezi acasă.

În cazul în care ai întrebări legate de modul în care se desfăşoară şedinţele de dezvoltare personală, îmi poţi scrie folosind formularul de contact.