Sari la conținut

Psihoterapie online

Psihoterapia online este echivalentul serviciilor de psihoterapie şi dezvoltare personală, fiind livrată prin intermediul mijloacelor de comunicare audio-video.

La fel ca intervenţiile psihologice desfăşurate în format tradiţional, psihoterapia online te poate ajuta cu o gamă largă de probleme, de la gestionarea emoţiilor negative, reducerea stresului, îmbunătăţirea comunicării cu ceilalţi, până la depresie, anxietate, atacuri de panică etc.

Studiile arată că terapia online este la fel de eficientă ca cea faţă în faţă ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Cum se desfăşoară şedinţele

Şedinţele de psihoterapie online:

  • Vor avea loc pe Skype.
  • Se desfăşoară în regim de confidenţialitate.
  • Durează 50 de minute.
  • Presupun o colaborare permanentă între tine şi terapeut, astfel încât opiniile şi preferinţele tale vor fi luate mereu în considerare.
  • Cuprind o evaluare psihologică, în urma căreia vei primi un raport de evaluare şi o explicaţie pentru dificultăţile cu care te confrunţi.
  • Durata intervenţiei poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni şi uneori chiar mai mult de un an, în funcţie de ceea ce îţi doreşti să obţii de la terapie.

Prima dată la terapie

Dacă e prima dată când vii la terapie, poate ai nevoie să ştii la ce să te aştepţi.

După ce te programezi pentru o şedinţă, ne vom conecta pe Skype pentru prima întâlnire.

Odată începută şedinţa, îmi poţi pune întrebări, în cazul în care vrei să ştii mai multe despre mine. Apoi, vei vorbi despre ce te-a adus la terapie şi ce ai avea nevoie să se întâmple în legătură cu dificultăţile pe care le ai. E important să ştii că vei împărtăşi cât te simţi tu confortabil.

Pe parcursul şedinţei, voi rezuma elementele esenţiale şi voi face legături între aspectele care ar putea explica problemele cu care te confrunţi. Mă vei putea corecta în orice moment, în cazul în care afirmaţiile mele nu se potrivesc cu experienţa ta.

Pentru mine este esenţial feedback-ul tău, aşa că voi dori să ştiu care este experienţa ta cu terapia. Îmi poţi spune în orice moment dacă este ceva ce te deranjează sau ceva ce ai vrea să fie diferit.

Spre finalul şedinţei, vom contura împreună câteva direcţii viitoare pentru terapie. Nu este nevoie să dai un răspuns imediat privind continuarea terapiei şi poţi să reflectezi cât timp ai nevoie înainte de a lua o decizie.

Iar după încheierea şedinţei, vei primi un contract de prestări servicii şi câteva chestionare pe care să le completezi până la următoarea întâlnire.

În cazul în care ai întrebări legate de modul în care se desfăşoară şedinţele de psihoterapie online, îmi poţi scrie folosind formularul de contact.